En underbar sommar vecka

En vanlig vecka med Kust Event är späckad.
Veckan börjar med att barnen på Daftö Resort åker ut till Skattkammarön. Efter det blir det en tur till Koster. Sist men inte minst den dagen, går den mest exklusiva turen som är på turlistan, Trålning i Kosterhavet-Hållbart fiske.
En tur där man stävar ut till en räktrålare och hör berättelser om hur deras arbete går till. Vi ser hur trålen kommer upp och med spänning får vi se hur stor fångsten blir. De sorterar och kokar. När räkan är kokad går man upp dikt in till räktrålaren för att få ombord den ännu ljumna räkan. Hur ofta blir man serverad så färsk räka?

Sedan fortsätter turlistan med ”Kosterhavet mellan kobbar & skär”
Man hinner besöka Ursholmen, Sveriges västligaste bebodda fyrplats och Koster. Bad, promenader, Naturum, flera restauranger är några tipps på vad man kan göra och besöka.

Torsdag har kommit och en Kostertur från Daftö Resort står som dagens första punkt. På kvällen blir det originalet sedan 2011, Smuggeltur i Skärgården®, i Bremers fotspår. En helt fantastisk tur med en glad guidning om hur de smugglade och sålde sprit när Norge hade sin förbudstid.

Fredag är det åter dags för ”Kosterhavet mellan kobbar & skär”

Lördag är det dags för ”Sillerens & Kaffehalv”. Berättelser om sillperioder och
vad det drog med sig av lönnkrogar och bordeller. Trubadur och ”feskarpöjken” är med och berättar.

Åk med du med och upplev en vecka med Kust Event!